Weblectures en kennisclips in stroomversnelling

Weblectures en kennisclips in stroomversnelling

Afgelopen week is het produceren van weblectures en kennisclips toch wel in een stroomversnelling geraakt. Docenten zijn aan de gang gegaan in het E-lab Mediacentrum om kennisclips te maken met Powerpoint presentaties die verwerkt werden m.b.v. Camtasia Studio 8. Uitgaande van een PowerPoint presentatie zijn er kennisclips van gemaakt door er audio aan toe te voegen en soms wat grafische elementen en andere zaken om de focus te sturen. De kennisclips zijn opgenomen in de N@tschoolmodules van de betrokken docenten. Dat kon door eerst de video’s in mp4 formaat in de materialenbank te zetten en daarna in hun Silverpoint pagina door het ‘videoblokje’ te gebruiken.

Een les bij het plaatsen van de video in Silverpoint was dat je bij het plaatsen al een redelijke grootte moet aangeven. In tegenstelling tot bijv. geplaatste YouTube video’s krijgen deze video’s geen maximaliserenknop mee waarmee ze schermgroot kunnen worden gemaakt door de kijker.

Donderdag is ook begonnen met de eerste van een flinke reeks weblecture opnames. De komende weken worden er elke week diverse opnames gemaakt. Alle weblectures komen beschikbaar op het platform van het E-lab Mediacentrum dat daarvoor is ingericht. De weblectures blijven daar staan tot medio december 2013. Dan stopt de pilot vanuit het E-lab Mediacentrum en ook het contract met het bedrijf achter het platform, Company Webcast, waarvan we nu het Royalcast systeem in gebruik hebben.

Vooral het domein Gezondheid & Welzijn zet nu stevig in op weblectures en kennisclips. O.a. ook om hun afstandsleerders beter te kunnen bedienen. Daarnaast gaat binnen het domein techniek een college reeks opgenomen worden en werken we samen met een docente vanuit het domein Bewegen & Educatie om een weblectures/kennisclips geheel te produceren.

Maar ook buiten de pilot vanuit het E-lab Mediacentrum wordt er gewerkt aan kennisclips. Docent Frank Evers heeft hard gewerkt aan de invulling van zijn YouTube kanaal met een reeks kennisclips over  de ‘Supply Chain’. Hij gebruikt dit materiaal ook om de module ver over de grens richting Afrika te brengen.

 

Al met al prachtige initiatieven en resultaten die weblectures en kennisclips vast gaan verankeren binnen Windesheim. Tenminste, dat is de hoop.

Leave a reply