Online tips en adviezen geven

 

Google Hangouts

Als docent wil je niet alleen doceren maar zeker ook ondersteunen. Je wil dat je studenten bij je kunnen aankloppen om advies, tips, een duwtje in de goede richting. Dat gaat geweldig als je echt fysiek bij elkaar kunt zijn. Boodschappen winnen zoveel aan kracht als in de nabijheid oogcontact en lichaamstaal hun positieve rol kunnen spelen. Maar je ervaart ook de beperking in tijd. Soms (vaak?) moet je keuzes maken om een vraag af te handelen via een andere weg, een e-mail bijv. Al kost ook dat veel tijd. Voorheen Yammer nu de Activity stream binnen Sharenet bieden andere mogelijkheden. Antwoorden, tips, adviezen e.d. aan meerdere studenten tegelijkertijd.

Nu ik start met Google Hangouts zie ik weer een optie, inderdaad de Hangout. Natuurlijk gebeurde het al via Skype, een online spreekuur. Maar ik zie het nu iets anders. Je stelt je studenten in staat vragen in te dienen, die verzamel je en op gezette tijden (eens per week, per 14 dagen, ..) kruip je achter de webcam en gaat ze behandelen via Google Hangouts. Het is een livestream waarin je de studenten kunt uitnodigen of hen de url van kunt geven, maar het wordt tegelijkertijd opgeslagen als video op je YouTube kanaal. Dus wordt er zo een verzameling aan tips, adviezen en andere ondersteuning opgebouwd.

Je hoeft nu niet meer al die vragen afzonderlijk in een e-mail te beantwoorden. het zal aanzienlijk minder tijd kosten.  Je brengt je persoonlijkheid in via de livestream en video.

Ok, allemaal mooi en aardig, maar werkt het ook en hoe dan precies?

Nou dat zal ik zelf moeten vaststellen en demonstreren! Ik heb dus hier een link die je bij een formulier brengt waarmee ik vragen verzamel. Heb ik een aantal vragen (en de antwoorden) dan zal op deze site de livestream komen (en de video)  waarin de vragen worden beantwoord. Heb ik geen antwoord, wat natuurlijk ook kan, dan hoor je het ook.

Leave a reply