“Het andere lesgeven”

Ankie van de Broek, Marcel Schmitz en Chris Kockelkoren van Zuyd Hogeschool vertellen in een artikel in het blad ‘Editie Zuyd’ over hun zoektochten naar  ‘het andere leren’. Serious Gaming staat daarbij centraal. Ze geven aan dat het inzetten van Serious Gaming niet alleen voordelen biedt voor de studenten (verhoging intrinsieke motivatie, 21e century skills, flexibiliteit in denken), maar ook voor de docent. De docent ervaart eveneens dat ‘out of the box’ denken van belang is en krijgt meer feedback van de studenten.

Die feedback van de studenten komt o.a. ook uit het inzetten van een stemtool als Shakespeak. In een E-lab hangout, september 2013,  vertelde Chris Kockelkoren al enthousiast over zijn gebruik van Shakespeak en Serious Gaming.

In het artikel wordt verwezen naar een door het drietal opgezette Serious Game genaamd de Digicoach. Een Serious Game waarmee ze vorig jaar een tweede prijs wonnen in de  Fontys Onderwijsprijs 2013. Het juryrapport is hier te vinden. In een wat oudere video (2011) vertelt Marcel Schmitz over de Digicoach.

 

Leave a reply