E-lab Hangout 4 juni 2013

E-lab Hangout 4 juni 2013

In deze eerste E-lab Hangout van 2013 zal Frank Evers (Domein Techniek) vertellen over zijn Grassrootsproject waarin hij aan de slag is gegaan met middelen om kennisclips (korte video’s) te maken voor zijn onderwijs.

Excuses voor het beetje verwarrende begin, eerste keer altijd even wennen. Ik kreeg geen goed signaal dat de Hangout werkelijk online en livestreamend was. Maar uiteindelijk ging het toch goed lopen.

Via de Activity stream op Sharenet kun je vragen stellen tijdens de livestream. Begin je vraag met @Erik Hulsken.

E–lab Grassroots projecten zijn kortlopende projecten, hooguit 6 maanden,  waarin docenten kunnen werken aan innovatieve ontwikkelingen t.b.v. hun onderwijs. Het E-lab ondersteunt deze projecten met middelen (hard- en software), adviezen en scholing indien nodig. Belangrijke voorwaarde bij toekenning van de projectmiddelen is dat de opgedane kennis en ervaringen Windesheim breed gedeeld worden.

Frank Evers kreeg voor zijn project een Wacom Intuos touch ter beschikking. Verder maakte hij voor het project gebruik van SmoothDraw en Camtasia Studio 8.

 

4 Responses to E-lab Hangout 4 juni 2013

 1. Henriëtte Doornebosch says:

  Hallo Erik,

  Mooi initiatief! Gisteren kon ik niet “live” kijken maar gelukkig kan je dit makkelijk later bekijken. Ik heb begrepen dat een hangout gelijk geupload wordt naar je Youtube kanaal? De vragen kon je nu stellen via de activitystream. Is het ook mogelijk om op een andere manier vragen te stellen?

  Veel succes met de volgende hangouts!

  • Erik says:

   Dank je Henriette. Inderdaad wordt de livestream meteen gearchiveerd. Dat vind ik dus een groot pluspunt van Google Hangout. De url die ik in de embedcode gebruik blijft gelijk, dus ik heb er verder geen werk aan. Als je deelneemt in de Hangout kun je ook chatten. Echter is het aantal deelnemers in de Hangout beperkt tot 10. Voor de livestream is er geen chat-optie. Je kunt via een Hangout-toolbox een twitterstream binnen laten komen. Maar ik kies dus nu voor de Activity stream. Dat beperkt de reactie mogelijkheden weliswaar, alleen de doelgroepen binnen Windesheim kunnen reageren, maar dat vind ik voor nu goed genoeg.

   • Henriëtte Doornebosch says:

    Lijkt me goede keus. Als je een hangout zou hebben waar meer dan 10 mensen aan het chatten zijn en vragen stellen dan kom je misschien niet aan je verhaal toe. Een twitterstream is misschien een optie als je weet dat er ook externen komen “kijken”.
    Als ik een hangout wil terugkijken moet ik dan altijd naar de site van het elab of kan ik ze ook nog op een andere manier terug vinden?

    • Erik says:

     Kan natuurlijk via zoeken in YouTube, maar hier ben je dus al op de plaats waar de video staat, dus waarom nog zoeken 😉
     Deze site zal o.a. de verzamelplaats worden van de E-lab Hangouts. Naast veel andere zaken zoals videocursussen (Prezi en Camtasia bijvoorbeeld) en meer.

Leave a reply